I N G Y E N E S • • • H Á Z H O Z S Z Á L L Í T Á S • • • BELFÖLDÖN

12 HÓNAP - SALÁTÁK EGÉSZ ÉVRE

Egy különlegesen szép képi világú, nagy formátumú "coffee table" receptkönyvvel debütált az Artbeet Kiadó 2017 novemberében, '12 hónap' címmel. A többszörösen díjnyertes könyv témája a saláta. Miért éppen saláta? Mert gyors, mert egyszerű, mert tápláló, mert esztétikus – így minden mai étkezési igényt kielégít. Esetenként még főzni sem kell tudni hozzá, ráadásul a salátakészítés megadja az alkotás korlátlan szabadságát, ezáltal a legnagyobb változatosságot ígérő, a szó szoros értelmében vett legszínesebb műfaj, ha... Ha kellően el merjük engedni a fantáziánkat.

MEGRENDELEM

E téren szolgál inspirációként a kötet, ami egy teljes éven át, havi 8 recepten keresztül kalauzolja végig az olvasót a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre alapuló ételek világában. A nyers vagy épp sült, skandináv, mediterrán, közel-, netán távol-keleti zöldség-, gyümölcs-, hal-, hús- vagy akár gabonasaláták néhol ismerős, máshol meghökkentő íztársításokban kerülnek bemutatásra, mindez az első kötetes szerző, Bezzegh Éva kivételesen könnyed, laza hangvételű, egyben közérthető tolmácsolásában. A könyv egyszerre szól a fiatal és középkorú, főzni szerető és tudó, világlátott városi nőkhöz és férfiakhoz, a klasszikus sütés-főzés iránt nem feltétlen, de a könnyű ételekre és változatos ízekre fogékony gasztrohipszterekhez, kezdőkhöz és haladókhoz, illetve azokhoz, akik számára az esztétika, a különleges könyvélmény egyaránt meghatározó. A kötet első nemzetközi, a megjelenés óta szintén díjat nyert német nyelvű kiadása 'Nur Salat.' címen limitált példányban itthon is elérhető

MEGRENDELEM

A KÖNYV

A könyv egyedisége, hogy majd’ egy éven át készült, nyomon követve, hogyan változik a táj, a természet, és miként tükröződhet ez a tányérjainkon. A projektre a szerzőnek olyan alkotógárdát sikerült összeterelni, akiknek a lelkesedése, tehetsége és szakmai hozzáértése komoly magaslatokba emelte a hosszú hónapokon át tartó munkát, hogy mindez egy kivételesen szép kötetben teljesedhessen ki.

AZ ALKOTÓK

Bezzegh Éva

Bezzegh Éva, eredendően közgazdász, médiaszakember, kétgyermekes édesanya, 2010. óta vezet saját gasztroblogot egyszerű, egészséges, ínyenc ételek témakörében. A könyv az elmúlt évek munkásságának mérföldköve, amit várhatóan több kiadvány is követ majd különböző tematikákban. Az aktuális témaválasztást az író a szezonális, friss, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag, egészséges ételek iránti rajongása, a hazai és külföldi gasztronómiai kalandozásai nyomán formálódó kulináris világa ihlette.

Török-Bognár Renáta

Török-Bognár Renáta autodidakta fotós. Bár gasztrobloggerként vált ismertté, mára a munkái zömét esküvői és jegyesfotózások teszik ki. Egyedi, letisztult képi világ jellemző rá, ami a szerző könyvének elképzelt arculatába tökéletesen illeszkedik. Az évek óta tartó ismeretségük során több ízben felmerült gondolatot, hogy együtt készítsenek egy különleges szakácskönyvet, a szerző felkérése nyomán most valóra váltották.

Laki Eszter

Laki Esztert ma az egyik legtehetségesebb fiatal magyar tervezőként tartják számon. Keze nyomát számos ismert gasztronómiai kapcsolódású vállalkozás arculata viseli, emellett mára három könyvet is jegyez, többek között a mind szakmai, mind olvasói berkekben nagy sikert aratott, limitált példányban megjelent saját Menü és Menü2 köteteket. Eszter könyvek iránti elkötelezett szeretete és az alkotókkal közös látásmódja hívta életre a koprodukciót, amelyben saját szavaival élve boldogan vállalt szerepet.

Szponzorok