12 HÓNAP - SALÁTÁK EGÉSZ ÉVBEN

Az Artbeet kiadó festői, exkluzív dohányzóasztal-szakácskönyvvel debütált 2017 novemberében „12 hónap” címmel. A többszörösen díjnyertes tematikus kiadvány 360 oldalon keresztül mutatja be a szezonális salátákat. Miért éppen saláták? Mivel gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, táplálóak és ízletesek, ugyanakkor szemet gyönyörködtetnek, ezért megfelelnek jelenlegi életünk minden kulináris követelményének. Egy remek saláta összeállításához legtöbbször főzőkészség sem kell, miközben a műfaj az alkotás végtelen szabadságát adja, így a legnagyobb változatosságot és szó szerint a legszélesebb színskálát ígéri a tányéron, ha... ha szabadon meri engedni a képzeletét.

Rendelje meg most

A „12 hónap” inspirációként kalauzolja el az olvasót az évszakok gyümölcsén és zöldségén alapuló saláták világán. Az oldalakon az egész év során havi nyolc recept található, melyek sorakoznak a nyers és grillezett, skandináv, mediterrán, közel- vagy távol-keleti, zöldség-, gyümölcs-, hal-, hús- vagy akár gabonaalapú saláták között. máskor meglepő ízkombinációkban. Mindezt a debütáló író, Bezzegh Éva tagolt, de kivételesen könnyed és kecses hangvételében. A könyv gasztrohipsztereket, fiatal és középkorú kozmopolita nőket és férfiakat szólít meg, akik szeretnek a konyhában tölteni az időt, és tudnak főzni. Kezdőknek és törekvőknek is, akik nem különösebben foglalkoznak a kemény főzéssel, de nyitottak a tanulásra, és sokoldalúságot keresnek könnyű és egészséges ételeikben. És persze azok, akik szeretik az esztétikát, és értékelik az igazán egyedi könyvélményt. Most már németül is elérhető: az első nemzetközi és mára díjnyertes kiadás 'Nur Salat' címmel. megjelent, és korlátozott példányszámban várja Önt.

Rendelje meg most

A KÖNYV

A könyv az alkotók közel egy éves együttműködésének eredménye. Szakítottak időt arra, hogy hónapról-hónapra nyomon kövessék a természet és a táj változásait, hogy a szezonalitást hitelesen dokumentálhassák a könyv lapjain és a tányérokon is. A szerző olyan stábot toborzott a projekthez, akiknek lelkesedése, elhivatottsága, tehetsége és szakmai hozzáértése olyan magasságokba emelte a művet, hogy kivételesen szép darabot tudjon készíteni belőle.

ALKOTÓK

Bezzegh Éva

Éva szakmáját tekintve közgazdász, marketingre szakosodott médiamunkás, szintén kétgyermekes anyuka. 2010 óta ír saját ételblogot egyszerű, egészséges és kifinomult receptek alapján. A könyv mérföldköve az elmúlt évek munkájának, amelyet végül további kötetek követnek majd. A mostani témát a szezonális friss gyümölcsökön és zöldségeken alapuló egészséges ételek iránti elkötelezettsége ihlette. Gasztronómiai világát a helyi és nemzetközi kulináris kalandok befolyásolták.

Török-Bognár Renáta

Renáta autodidakta művész. Bár kezdetben ételbloggerként vált ismertté, ma már az esküvői fotózással foglalkozik. Egyedülálló és letisztult stílust képvisel, amely tökéletesen illeszkedik a szerző könyvének tervezett látványvilágához. Évával való sokéves ismeretségük során már régóta tervezték az esetleges együttműködést egy exkluzív szakácskönyv elkészítésében, és végre megvalósult.

Laki Eszter

Esztert korunk legtehetségesebb fiatal magyar tervezői közé sorolják. Munkássága sokszorosan képviselteti magát a helyi gasztronómiai szcénában is, ahol számos jelenlegi vállalkozás hordozza az általa létrehozott identitást. Művészeti vezetőként három szakácskönyvhöz fűződik a neve, köztük van saját két limitált kiadású kötete, a Menu és a Menu2, melyeket az olvasók és a szakma is nagy tapssal fogadott. A könyvek iránti vonzalma és a többi alkotóval közös nézetei olyan együttműködést idéztek elő, amelyben nagy lelkesedéssel vett részt.

rose

rose

rose

Szponzorok