I N G Y E N E S • • • H Á Z H O Z S Z Á L L Í T Á S • • • BELFÖLDÖN

GYIK

A ’12 hónap’ egy vegetáriánus könyv?

A 12 hónap receptjeinek közel fele halas, húsos előétel vagy egytálétel, amiről a legtöbb esetében a hal-, illetve húsfeltét igény szerint elhagyható. Ezzel szemben a húst vagy halat alapból nem tartalmazó receptek többsége remekül társítható köretként húsok, halak mellé. A leírások általában tartalmaznak ide vonatkozó ajánlásokat, ahogy a piktogrammok is segítenek eligazodni az egyes receptek összetételén.

Lesz folytatása a kötetnek?

Bár a téma kimeríthetetlen, egyelőre nem terveztünk folytatást. Amit viszont terveztünk, az a ’12 hónap’ minél több nyelven történő megjelentetése. A német ’Nur Salat.’ kötetet reményeink szerint hamarosan követi egy angol adaptáció, amit már nagyon sokan várnak.

Tényleg nem lehet könyvesboltban kapni a ’12 hónapot’?

Tényleg nem. Illetve egy speciális könyvesboltban, az Andrássy úti Írók Boltjában fellelhető a kötet, Budapesten, a készlet erejéig. A könyvesboltok helyett a kötet stílusához illeszkedő egyedi értékesítési partnerpontokat igyekeztünk felkutatni, ahol a ’12 hónap’ olvasóközönsége a „közegében” találkozhat a könyvvel, így egy-egy dizájn boltban, delikáteszben, butikhotelben, kávézóban nagyobb esélyed van belebotlani. Ha a pedig nem akarod a véletlenre bízni, keresd a lelőhelyeket a ’Boltlista’ menüpont alatt, ami listát folyamatosan bővítünk. Tőled is szívesen veszünk ide vonatkozó ajánlást.

Mi az a „coffee table book”?

Ennek a kifejezésnek nem honosodott még meg magyar fordítása. Mi magunk között az élményalbum kifejezést alkottuk meg és használjuk rá, ami egy minőségi papírra nyomott, művészi igényességgel megtervezett, vizuálisan hangsúlyos, nagy, album méretű dizájn kötetet takar, ami praktikus és esztétikus tulajdonságai révén egyaránt olvasmányos és kívül-belül szemet gyönyörködtető, így az asztal vagy polc díszeként akár lakberendezési tárgyként is funkcionál.