Gourmand World Cookbook Awards 3
Miután Bezzegh Éva 12 hónap című kötete lett a világ legjobb nemzetközi könyve 2019-ben a Gourmand Awards világversenyen, és ezzel egyedüli magyarként hozott el díjat a kötet a gasztrokiadványok az évi Oscarjáról, szintén a 12 hónapot választotta a Gourmand World Cookbook Awards zsűrije a szervezet fennállásának 25 éve alatt díjazott legjobb magyar kiadványnak is, ezzel szintén egyedüli magyarként képviseli országunkat 2021-ben Párizsban és Karlkogában, Svédországban.
2019-ben a 12 hónap egyedüli magyar díjazottként nemzetközi könyvek kategóriában egy 1. helyezéssel zárta az az évi Gourmand World Cookbook Awards versenyét. A maga nemében egyedülálló hazai kiadvány 2017. novemberi megjelenése óta ezzel sorban a harmadik rangos elismerést tehette zsebre: 2018-ban az A’ Design Awards Grafika, illusztráció és vizuális kommunikáció dizájn kategóriájában szerzett ezüst minősítése után 2018 őszén a Magyar Formatervezési Tanács állította ki a művet az akkor 40. születésnapját ünneplő Magyar Formatervezési Díj kiemelt pályamunkái között a Dizájnhét keretében, 2019-ben ezt követte a fent említett aranyérem. 2020-ban a prominens zsűri a 12 hónapot a 25 éve fennálló Gourmand Awards valaha díjazott legjobb magyar kiadványának ítélte, ezzel a kivételes Best of the Best of the past 25 years minősítéssel ajándékozta meg a kötetet. A kötet az újabb elismerésnek köszönhetően a pandémia miatt 2021-re halaszott jubileumi Párizsi Könyvvásáron, került kiállításra a Louvre-ban, illetve Karlskogében, Svédországban az Alfred Nobel házban megrendezett Fenntartható Gasztronómia Világnapja rendezvénsorozat keretében volt megtekinthető 2021. ősz végéig.