F R E E °°° S H I P P I N G !!! IN HUNGARY

Design Awards

RANGOS NEMZETKÖZI DIZÁJN-DÍJAT NYERT A 12 HÓNAP

(sajtóanyag) 

Az A’ Design Award and Competion megmérettetésre nevezte be a 2017-ben alapított Artbeet, prémium gasztronómiai könyvekre szakosodott kiadó Bezzegh Éva – 12 hónap című, exkluzív, első kiadványát, ami ezüst fokozatú minősítést nyert „grafika, illusztráció és vizuális kommunikáció dizájn” kategóriában, ezzel a díjazottak felső 5%-ában végzett.

A 2009-ben alapított A’ Design Award & Competition mára a világ legnagyobb zsűrizett design versenye, amelyet évente, nemzetközi szinten szerveznek. A kreatív területek széles skáláján, 2018-ban 100 kategóriában adtak át A’ Design díjakat, hogy a világ bármely országában élő, számos területen alkotó legjobb dizájnerek nyilvánosságot kapjanak.

A versenybe nevezett munkákat minden évben szakértők értékelik, és egy befolyásos kb. 200 fős zsűri bírálja el névtelenül, mely zsűrit tapasztalt akadémikusok, dizájnerek, a sajtó prominens képviselői, és széles körben elismert szakemberek alkotnak. 

Az A’ Design Award & Competition hírnevet, presztízst, publicitást és nemzetközi elismerést ígér minden díjazottnak. 

A 2018-as verseny nagyságrendjét jól mutatják, hogy a versenyre 45,906 pályamunka érkezett be, ebből 35,212-t elutasítottak. A kiírásnak megfelelő 10,694 nevezett pályázat elbíráslását követően 1,962 nyertest hirdettek 110 kategóriában. A 750 fős díjkiosztó gálaestet 2018. június 29-én 180 náció részvételével rendezték meg a comoi-tó partján fekvő ipozáns, 200 éves Teatro Sociale Como épületében, Olaszotszágban.

A többi díjazott és a sajtó, illetve a dizájnvilág prominens képviselői mellett Bezzegh Éva és May József képviselték az Artbeet Kiadót, illetve a nyertes 12 hónap teljes alkotógárdáját.

A díjkiosztón átvehető elismerések, trófeák mellett a nyertesek a következő egy évben lehetőséget kaptak számos nemzetközi dizájn kiállításon és vásáron képviseltetni magukat a pályázott munkájukkal. A legjobb munkák publikálásra kerültek az A’ Design Award évkönyvben. Ezüst fokozatú díj nyerteseként a 12 hónap sajtóanyaga több mint 10 nyelvre került lefordításra, és számos ország sajtóforumain került publikálásra, illetve promotálásra világszinten az A’ Design jóvoltából a nemzetközi szakmai és laikus közönség tényleges elérése érdekében. Ezzel a díjjal a 12 hónap felkerült a Világ Dizájn Ranglistájára is.

„Az A’ Design Award & Competition azért jött létre, hogy a világon bárhol, bármilyen kreatív diszciplinában a legjobb dizájnmunkákat promotálja, ezzel széleskörű elismerést szerezve alkotóiknak. A díj létrejöttének elsődleges célja egy olyan globális érzékenység megteremtése, amely segít felismerni és megérteni a minőségi dizájn gyakorlatát és irányelveit azáltal, hogy a figyelmet a világ összes országában minden ipari terület legjobb dizájnmunkáira irányítja. Végső célja, hogy világszerte ösztönözze a dizájnereket, cégeket és márkákat arra, hogy jobb minőségű termékekkel és projektekkel szolgálják a társadalom érdekeit. [...] Azokat a projektekteket, melyek az innovációra, technológiára, dizájnra és a kreativitásra fókuszálnak az A’ Design Award minden évben megjutalmazza.”

/Forrás: www.palyazatok.org/